fredag 6 februari 2009

Varkala och strand liv med stort S

Idag ar sista dagen i Varkala, imorgon gor vi en hel omvandning, vi aker fran Varkala till Agra och Taj Mahal. Detta med ett tag som tar runt 50 timmar. Det kommer bli ett aventyr. Vissa tror att vi ar knappa att vi gor denna fard. Dock var det tvunget eftersom jag ville koma upp till Rajhastan och ha lite tid att spendera dar innan det bar av till Bangkok och Amelie 3 Mars

Det kanns dock lite konstigt att det inte kommer bli strand pa tre veckor. Fasst jag vet att om jag varit hemma sa hade ajg inte haft strand forens om 4 manader, sa man ska inte klaga kanske.
Veckan har i Varkala har varit kanon, traffat sa himla snalla och trevliga manniskor. Var ratt lustigt for vi har traffat manga som vi traffat pa andra platser under resansgang. Nagra fran Palolem, nagra fran Gokarna och nagra fran Kochin.

Vi kom ner till Varkala fran Kollam med Buss. En intressant bussfard och man undrar som passagerare hur chaffisen undviker att inte krocka. Det ar som att aka berg och dalbana fasst mycket billigare an Liseberg.
Nar vi kom ner till Varkala fick vi tag i ett rum som lag lite off, men vi lyckades redan forsta kvallen att bli vanner med nagra som jobbade pa en Restaurang, sa dagen efter flyttade vi upp till ett rikitgit fint rum bakom denna restaurangen och vi betalar 20kr per person for det sa, vi ar nojda.

Har i Varkala har vi aven traffat Viktor som Rasmus kanner fran Helsingborg. Han kom till Varkala nagra dagar innan oss, och vi stotte pa honom pa stranden har. Trevligt sallkskap och faktiskt valdigt skont att hora lite svenska fran nagon med skansk dialekt.
Genom honom traffa vi Stu och Pam, korta och bra namn. De kom fran Irland och hade rest i 4 mander och skulle resa i 15 manader till. Bland de trevligaste manniskorna vi traffat sa enkla att umgas med. Aven Serena och Tom fran Storbrtittanien respektive Usa traffade vi forst pa baten mellan Allepey och Kollam. Aven de kom in i det umganget vi haft har under veckan.
Samt Kevin och Claire aven de fran Strobrittanien, ett par som vi traffade redan i Kochin, nar vi skulle handla lite klader och da stod vi och pratade med dem en stund. Sedan stotter vi pa dem har igen. Kevin haller pa mycket med firepois och eldstavar precis som Rasmus sa de har haft mycket utbyte och forhoppningsvis har Rasmus lart sig nagra nya trick.
Sa hela detta ganget plus nagra till har vi spenderat tid har i underbara Varkala. Dar alla Restauranger ligger pa en klippa och man har en fantastisk utsikt utover havet. Ett kanon stalle precis som alla andra platser vi besokt jag slutar aldrig att bli imponerad av Indien.

Har har ocksa varit lite mer happening pa kvallarna an tidigare med live music, vilket aven det har varit mycket trevligt.

Sa det ar med blandade kanslor som vi nu lamnar Varkala. Det har varit en fantastisk tid, men nu bar det av till de norra delarna. Dar vi hort att vi ska fa se det, som ar Indien. Det ska bli intressant att fa se Taj Mahal och aven Rajhastan med alla dess tempel.

Sa nasta uppdatering blir nog efter var langa tagfard. Forhoppningsvis ska vi finna ett battre internet cafe sa jag kan ladda upp bilder, som verkligen kan forklara hur det ser ut har.

Ni far ta hand om er dar hemma

///Philip

3 kommentarer:

  1. Ojojoj Philip, vilken resa ni gör. Man blir nästan avundsjuk på er. Skulle bara varit för sådär 40-år sedan. Hoppas ni mår bra, kul lär ni ju ha. Ta väl hand om er. Kram Gerd

    SvaraRadera
  2. ÅHh underbara phille ..och rasmus!! Jag blir så avundsjuk av att läsa om er resa! Helt sjukt asså.. kommer på mig själv med att sitta och tänka att jag också är där med er, och så letar jag efter mitt namn där bland inläggen..

    Fortsatt lycka till på resan! Det gör mig så lycklig att ni verkligen gör detta!! Njut killar!! Många pussar och kramar Vickan <3

    SvaraRadera
  3. Yeach vickan vi njuter fullt ut. Hoppas allt ar bra med dig...

    SvaraRadera