onsdag 25 februari 2009

Jodhpur en mellanlandnig

Efter att Rasmus frisknat till tog vi bussen fran Pushkar till Jodhpur. For att gora en mellanlanding innan vi tog oss till Jaisalmer som var vart huvudmal. Jodhphur visade sig att vara en mycket trevlig stad med ett fantastiskt fort.
Pa bussen traffa vi Joe, en Australiensare med stort ljustskagg. Vi tog in pa ett trevligt hotell med en hotel manager som var lite speciell. Vi blev vakta pa morgonen av att han knackade pa dorren, da visade sig att han ville ta varm vatten fran oss, eftersom vi tydligen var det enda rummet med varm vatten som han kunde fa tag i. Han fick ta vatten och efter detta var han mycket tacksam och han nastan skamdes over att han hade varit tvungen att ta vatten av oss. Typiskt Indien de vill verkligen gora sa att man kanner sig bekvam och nar de gor nagot som kan fa en att kanna sig obekvam gor de allt fort att vaga upp det.

Efter denna morgon handelse begav vi oss upp till det stora fortet tillsammans med Joe. Har gick vi en audiotour som var riktigt bra och intressant. Fick veta valdigt mycket om fortets historia och om de Marahadjor som levt dar genom aren.

Men som sagt var Jodhpur bara en mellanlandning. Direkt nar vi kom till Jodhpur gick vi for att boka en sleepers biljett, de biljetter vi akt tag med, dock fanns det inga biljetter kvar sa vi bestamnde oss for att aka oreserverat till Jaisalmer.
Klockan 2300 klev vi pa taget och da var alla platser redan upptagna, vilket resulterade i att jag och Rasmus la oss uppe pa bagagehyllan. Ett rent aventyr i sig att ligga uppe pa detta smala utrymme och det kandes som att man skulle ramla ner konstant. Som tur var efter halv resan blev det tva liggplatser lediga och vi kunde sova lite battre de sista 3 timmar till Jaisalmer..

This is the the real the desert.

//Philip

1 kommentar:

  1. Vilka äventyr ni får vara med om. Det är annat än era sängar härhemma. Skönt att ni är friska båda två igen. Ha det så bra och var rädda om er kram Gerd

    SvaraRadera