fredag 30 januari 2009

Langs Kerals Vattenvagar

Vi har nu befunnit oss kring Kerals Vattenvagar i tva dagar. Har ar en fantastisk natur helt underbart.

Vi kom till Allepey med tag och lyckades dar fa tag i ett litet fint homestay hos en indiskt familj en bit utanfor centrum. De var jatte snalla och vi fick ett jatte stort rum for 20 kr natten. Vi fick aven lana cyklar, vilket ar vart nya satt att se omgivningar dar vi ar. Det ar ett kanon satt att pa ett snabbt satt fa se omgivningarna.

Vi tog vara cyklar och cyklade langs med en av floderna. Vi stotte da ihop med en grupp skolbarn. Som sprang langs med oss och ropade One pen, one pen , one pen. En nastan helt obeskrivlig upplevelse sjukt kul. Vi cyklade sedan vidare in pa en liten stig dar vi traffade Indier som forsoker lara oss Malialiam, som ar det sprak man pratar i Kerala. Det gar val ratt bra och en del blir forvanade nar vi kan saga sa pass mycket. Nandi t.ex. betyder Tack pa Malialam.


Efter detta cyklade vi tillbaka till vart homestay och fick dar den godaste maten vi kakat i Indien som frun i huset, Annie hade tilllagat fruktansvart gott. Vi lamnande dock Allepey och familjen pa vart Homestay efter en natt for att igar ta baten fran Allepey till Kollam, som ligger langre ner langs Vattenvagarna. Baten lamnande Allepey vid 1030 igar och da borjade den fard langs med floderna som skulle ta 8 timmar. En fantastisk tur dar vi verkligen kom nara naturen och de manniskorna som lever kring floderna. Vi stannade pa en lyxig resort och at en god thali och vid det Ashram tog vi en Chai.

Vi kom sedan fram till Kollam vid 1830. Dar at vi oss sa matta att vi knappt kunde ga langre for 50 ruppar alltsa ungefar 8kr, det ar sjuka priser. Vi lyckades sedan hitta ett rum som vi kanske inte ar riktigt nojda med eftersom att det kosta ratt mycket och kanske inte var sa frascht, dock har vi bade balkong och dusch. Nagot som vi kanske igentligen inte behover.

Vi hade lange tankt att vi skulle titta pa en Bollywood film och igar kvall hade vi tid over, sa vi sprang runt i Kollam och letade efter en biograf, vilket inte var det lattaste. Men efter en stund letande fann vi en biograf, det var itne helt enkelt att forsta vilken film som gick och i vilken sal, men vi stallde oss i ko och kom att fa se en action film med Vijhaj, en mycket kand skadespelare fran grann staten till Kerala. Under filmensgang hurrade publiken ett flertal ganger. Det var en intressant upplevelse att se en film pa ett sprak man inte forstar och utan nagon text till hjalp. Filmen handlade om huvudkaraktaren som var nagonslags hjalte som ensam slogs mot olika maffia gang i Chennai. En ratt tunn story kandes det som, en sak i sakert ska jag se nagon mer Bollywood film sa kommer det att bli med engelska undertexter, eftersom man vill forsta.
Men det var roligt att se och biografen var gigantisk och jag rekommenderar att ta med oronproppar om ni ska ga pa bio i Indien, for ljudet lag pa 150 db nar de talade normalt, tank er da nar action scenerna drog igang.

Vi kommer att lamna Kollam idag for att ta oss ner till Varkala som antagligen kommer bli var sista anhalt i Soder for att sedan dra oss upp till Norr. I Varkala kommer det bli beach life igen, vilket ska bli skont, sjukt varmt har nere nu. Rasmus kompisar fick vi nyss reda pa ar dar, sa vi ska nog mota upp dem dar ocksa.

Jag tanker aven gora ett litet tillagg till vad vi gjorde i Kochin.
Vi var pa Kathkali som ar en gammal kulturell teater som de spelar i Kerala. De gor fantastiska masker som ar olika varje gang de framtrader.
Sedan nagon dag efter nar vi ar ute och gar efter att ha kakat middag med Jerry var engelske van som vi traffa dar kommer vi rakt in i nagon festival eller cermoni. Dar de har tre gigantiska elefanter, det roliga var att det bara var Indier langs gatan och vi var de enda utlandska turisterna. Det var en valdigt speciell upplevelse att mitt nar man ar ute och gar stotta pa en karavan med manniskor och elefanter. Ett tillagg alltsa till den forgaende inlagget. Man ar med om sa mycket sa det ar svart att fa ner allt har pa bloggen.

Nu bar det av till Verkala. Playan here we come.

// Philip

2 kommentarer:

  1. Vilka underbara äventyr ni får vra med om. Måste vara väldigt intressant att se hur dom lever på riktigt därnere. Hoppas allt är bra med er. Kram Gerd

    SvaraRadera
  2. fett nice phille ponken!
    vi ses snart i thailand!
    Love / Filip

    SvaraRadera