onsdag 18 februari 2009

Jaipur, Pushkar och Sjukdom

Befinner mig nu fortfarande i Pushkar, da jag igentligen enligt de forsta planerna skulle befinna mig i Jodhpur vi denna tiden. Detta pa grund av att Rasmus fick magproblem inatt, vilket gjorde att det inte hade gatt att aka 5 timmar pa taget, da han behovde ga pa toa var 30 minut.

Tankte dock borja med att beratta om Jaipur och vara aventyr dar. Vi traffade Chris som forstas var britt, inget ont om britter, men ni kanske borjar se ett monster, vi traffar bara britter nastan. Chris reste tillsammans med Martha och de samt Alon checkade in pa samma hotel i Jaipur. Vi spenderar tva harliga dagar i Jaipur. Vi har fortsatte att besoka olika servardigheter, och i Jaipur gjorde vi detta med hjalp av Samir, var riksha forare. Vi akte med honom pa tva heldagar runt om Jaipur och besokte olika tempel. Forsta dagen besokte vi Ap-templet, dar kunde man komma aporna riktigt nara och en fantastisk utsikt over Jaipur. Dag tva akte vi ut till Amber fort och Tiger fort som lag 10 km utanfor staden, i Amber fort holl de pa att spela in en bollywood film, sa vi hamna mitt i inspelningen och minglade runt med alla de indiska statiserna och gick runt och kolla pa de kulliser de byggt. Valdigt rolig upplevelse som man inte var beredd pa.

Efter tva dagar var det dags for oss att rora oss fran Jaipur och tillsammans med Chris och Alon tog vi taget till Pushkar, den heliga staden. Skulle vilja kalla det en liten stad, den lugnaste platsen vi varit pa sen de sma stranderna. Har finns inga Rikshas och inte mycket trafik heller. Pushkar ar aven en valdigt billig stad och jag betallar 75 rupies for ett dubbelrum med Rasmus, och vi har varm dusch och egen toalett. Sa har har vi da spenderat snart 4 natter, och det har varit skont att ta det lugnt efter de dagarna i de storre staderna.

Vi har ocksa blivit ordentligt sjuka for forsta gangen, det borjade med att Rasmus blev riktigt dalig dagen vi skulle aka till Pushkar, vi fick leda honom pa taget och framtill hotellet. Han blev bra efter att vilat upp sig under en dag. Dagen efter honom blir istallet jag ordentligt sjuk med feber och diarre. Sa aven jag blev ordentligt sjuk men med en dags vila, gjorde susen och jag ar pa benen nu igen.

Sa det tog 6 veckor innan nagon av oss blev ordentligt sjuka, vilket vi far vara nojda med, jag trodde att vi skulle bli sjuka mycket tidigare. I alla fall bar det av till Jodhpur imorgon, vilket bara blir for en dag, eftersom vi ska till Jaisalmer, okenstaden, och rida ut i oknen pa kameler.

Into the Desert

/// Philip

4 kommentarer:

  1. Vad tråkigt att ni blivit sjuka, men det är ganska vanligt med magsjuka därnere. Tänk bara på att dricka mycket, vilket är viktigt när man har diarré. Skönt att ni är bättre nu. Förstår ni har det underbart och får se jättemycket. Rida på elefanter blir väl en upplevelse. Det är väldigt intressant att följa er resa. var rädd om er kram Gerd

    SvaraRadera
  2. usch då, sjukdom låter inget kul, men skönt att ni båda mår bättre. Tänk på att tvätta händerna ofta killar! (mamma-varning på vickan där ja)
    Nu tänkte jag berätta nåt mer kul..det är nämnligen så att jag, Linnéa och en jobbkamrat till oss ska åka till sydostasien! jupp, vi åker den 22 mars till Bangkok så är ni i krokarna kan vi kanske träffas :d hade varit jättemydigt!! Pusss Vickan

    SvaraRadera
  3. tjena phille
    nu borde ni väl använt medicinerna ni fick av mig ;)
    //Flippmode

    SvaraRadera
  4. Phille jag har några påsar kvar om du behöver.
    Kan kanske va bra att ha.
    ha ha.

    SvaraRadera