onsdag 8 april 2009

Kambodja, Siem Reap and Ankor wat!

Det var ett tag sedan jag la upp nagot inlagg, och det har hant en del saker sedan dess. Vi korsade gransen till Kambodja pa tisdagen i forra veckan. Da fick vi uppleva var forsta scammning, visum till Kambodja ska kosta 20 dollar men vi fick betala 35. Trots att vi sa till henne som hjalpte oss med visat att det 20 dollar och vi kunde gora det sjalva. Vi var i hennes hander dock for att vi hade bokat en paketresa fran Koh Chang till Siem Reap. Sa vi var tvunga att ga med pa att betala for mycket vilket var mycket irriterande.
Dock kom vi framt till Siem Reap dar hotelkomplexen duggar tatt, det ar inga sma hotell heller. Hela staden ar uppbyggd for turisterna som skall besoka Ankor wat. Kambodja ar dyrt men folket ar betydligt trevligare an i Thailand, vilket ar skont. De ar mer till motesgaenda och hjalper an garna.
Vi besokte Ankor wat tidigt pa torsdagsmorgonen, gick upp halv fem for att fa mojlighet och se detta fantastiska tempelkomplex i gryningen. Det var valdigt maktigt fram for alllt den delen dar de spelade in den forsta Tomb Raider filmen, kandes som man befann sig i den filmen eller var ute pa aventyr med India Jones. Var valdigt maktiga byggnader som Khemerna byggde for langa sedan.
Under denna dagen besokte vi aven ett landminsmuseum, vilket var mycket intressant. Kambodja ar det landminstataste landet i Asien och de raknar med att det fortfarande finns 6 miljoner landminor runt om i Kambodja.
Sa vi spenderade 3 dagar i Siem Reap, och begav och sedan till huvudstaden Phenom Phen.
Ska lagga upp lite bilder sa att ni ser battre vad vi uppleva i Ankor wat.

//Philip

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar