söndag 19 april 2009

Krypandes i de morka Chu Chi tunnlarna utanfor Saigon och natt buss till Vietnams Miami




Halla Halla.

Da sitter jag i Nah Trang som ligger langs med den Vietnamesiska kusten lite mer norr ut an Saigon. Det ar gratis internet pa hotellet vilket ar riktigt najs och vi betalar endast 3 dollar var for ett dubbel rum med varmdusch, tv och tva stora sangar.

Vi lamnade Saigon igar via buss klockan atta pa kvallen men innan dess besokte vi VietCongs tunnel system precis utanfor Saigon kallat Chu chi tunnlarna. Det var valdigt intressant att fa krypa ner dar i morkret. Jag kunde riktigt kanna hur det var for amrikanerna nar de for forsta gangen kom ner i tunnlarna, eller hur det var for vietnameserna att leva dar nere i flera ar. De hade allt fran sjukhus till kok. Var otroligt hur de hade gravt tunnlarna utan att nagon arkitekt eller nagon planering. De bara sammanforde olika tunnelsystem till ett stort. Det var en trevlig utflykt forutom att var guide var en av de samsta, man forstod inget vad han sa, han berattade om tunnlarna men allt han sa hade inget sammanhang, vilket var lite trakigt.



Sen lamna vi da Saigon efter 3 natter dar for att ta oss mot Nah Trang. Vi har bokat en open buss ticket, vilket innebar att vi betallt 28 dollar till Hanoi men kan hoppa av i olika stader langs kusten, och Nah Trang ar det forsta stoppet. Vi kopte den billigaste buss biljetten, vilket skulle vara vanlig A/C buss men antagligen hade de inte tillrackligt med folk som bokat, sa vi fick aka sleepers buss dar man far ett eget liggsate. Det var riktigt skont att va stracka ut pa benen och fa sova skont aven denna natten. Sa medans solen gick upp klockan 0600 rullade vi in Nah Trang. Nah Trang som ser ut som Miami eller nagon annan snyggt upplagd kust/turist stad. Det gar en fantastik vag langs med den 6 km langa stranden med palmer som bojer sig mot havet.


Tror vi kommer att trivas bra har och det ar skont att fa ytterligare nagra soldagar att lagga till alla de vi haft innan.

//Philip

2 kommentarer:

  1. Hej Phille! Tänker du tävla med Amelie om solbrännan. Då lär du nog vinna för här har vi inte mer än 10-15 grader och väldigt blåsigt. Visserligen skiner solen men varmt är det inte. I går var det bara 1 1/2 gr varmt när jag steg upp. Du hade väl inte så varmt i tunnlarna, där brukar det vara kallt. Ha det så bra och var rädd om dig. Kram Gerd

    SvaraRadera