tisdag 28 april 2009

Fest och ater fest samt lite klader

Kom till Hanoi huvudstaden i Vietnam nu imorse efter en lang bussfard. Har dock blivit lite sjuka pagrund av A/C i bussarna och lite for lite somn den veckan.
Vi lamnande Nah Trang pa fredagen efter att ha spenderat 5 natter dar, hade valdigt kul och traffade valdigt manga manniskor under dessa dagar, skont att bara ligga pa stranden och slappa pa dagarna och sedan ga ut pa clubben pa kvallen.
Nasta anhalt efter Nah Trang blev Hoi an, en liten by som under hundratals ar varit en handelsstad med allt fran kineser och japaner till portugiser. Det var en trevlig liten stad som ar valdigt fokuserad pa turismen och framforallt olika sorters skraddare. Det slutade med att bada jag och Rasmus sydde upp ett par byxor, en skjorta och ett par skor till en kostnad av hela 400kr, vilket i alla fall ajg tycker ar helt ok. Det blev verkligen riktigt snyggt och man har inte kannts sig sa stilig under hela resan. Sa vi stannade i Hoi An i tva natter,vilket var precis lagom, hade inte speciellt bra rum heller.
Sa alltsa i morse kom vi fram till denna myllrande stad Hanoi, dar vi hittat ett jatte fint hotell som endast kostar oss 4 dollar, och rummer ar gigantiskt. Utanfor vart hotell ar det ett myller av sma stand som saljer kott, levande fisk, rakor och alla mojliga gronsaker. Samt sa finns har 3000 dongs ol pa tapp vilket ar 1.5 kr per ol. Vilket i alla fall jag och Rasmus finner fantastiskt. Finns inte manga restauranger i varlden som kan sla det i varlden.
Sa vi kommer att stanna nu i Hanoi i nagra dagar sen kommer vi rora oss mot Laos gransen och forsoka korsa den till helgen.
Jag hoppas ni har det bra dar hemma och att n i far ett trevlig Valborg och forsta Maj.

// Philip

2 kommentarer:

  1. Hej Philip! Vilken spännande resa till Hanoi. Tråkigt att du blivit förkyld men det går över. Kul att du också hittat lite kläder jag har sett amsans det var en hel del. Amelie har precis varit här och fikat. Jag ser fram emot när du kommer hem. Ska bli så kul att träffa dig igen. Ha det nu så bra och var rädd om dig. Kram Gerd

    SvaraRadera
  2. Grattis Philip på din namnsdag. Hoppas allt är bra. Kram Gerd

    SvaraRadera