onsdag 28 januari 2009

Cochin Gods Own Country

Befinner mig nu i Cochin i Kerala efter att vi fick tag i en biljett i gokarna och kunde aka da senare pa dagen som vi hade hoppats. Cochin ar en fantastisk stad, vi bor i Fort Cochin hos en indier som har portugisiskt pabra, Kanon rum for 200 ruppar ca 36 kroner med trevliga grannar som vi ar med under dagen och kvallarna. och vi trivs riktigt bra i denna staden.
Har gjort lite riktig sightseeing har i alla fall. Titta pa de kinesiska fiskenaten som finns har nere i hamnen. Var pa hollandska Palatset igar ocksa, och kolla lite. Vi hyrde aven cyklar igar och cyklade rundor i staden, Cochin ar byggd pa ett flertal oar sa man kan ta olika batar emellan. Detta gjorde vi med vara cyklar igar tog baten och hade tankt cykla till stranden. Vi cyklade 15km och kom fram till en liten fiskarby med en lite ode strand dar vi stanna ett tag. Det ar en fantastisk upplevelse att cykla genom de yttre delar av staden, alla som vinkar pa en och halsar pa oss. Alla verkar valdigt glada i Cochin och hjalper oss. Precis nar vi kom till Cochin klockan 4 pa morgonen tog vi oss ner till Fort cohin vid sex och sag staden vakna upp traffade vi t.ex. Bruno som var riktigt trevlig och tipsade oss om det finna homestay och aven bra restauranger sa vi kunde kaka frukost. Han var bara rent av snall och hjalpsam, hade verkligen ingen intution att lura oss som andra vi mot under resan.
Rubriken for dagens inlagg ar sloganen for Cochin och star pa en massa skyltar overallt. Det ar guds eget land, bara fina intryck hittils har vi fatt av Cochin .( Pappa du kanske skulle flytta hit). Cochin ar ett kristet omrade, var inne i en fantasisk katedral fran 1500 talet. Detta pa grund av att portugisiska handlar kom hit pa 1500-talet och har sedan avlosts av Hollandare och Engelskman. Det kristna moter sedan alla flaggor med stjarnan och hammaren eftersom att Kerala har kommunistiskt styre. Det ar alltsa en salig blandning av olika intryck.

Cochin har verkligen en trevlig atmosfar men det kanns som det ar dags att vi ror pa oss nu. Darfor kommer vi att imorgon ta taget till The Backwaters for att aka runt med floderna och mellan oarna dar nere for nagra dagar. Sen blir det antagligen sa att vi ror oss ut mot stranden igen for att fa lite beachlife igen.




"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

//Philip






3 kommentarer:

  1. hihi:)<3
    inte dags och klippa sejj?x)
    Dem byxorna du hade på dej var grymma, sånna vill jag ha (a), haha, ha det bra Pussar /syrran<3

    SvaraRadera
  2. Härlig läsning på bägge era bloggar....känner dofterna =))
    Kram till er båda

    SvaraRadera
  3. Jossan da. Haller inte med dig alls. Haret fint, men byxorna vet ifan ;P Sorry alskling, hihi. Puss <3

    SvaraRadera