lördag 24 januari 2009

Riksha resa igenom natten, och var tog taget vagen?

Skulle nu igentligen sitta pa taget till Kochin, Kerala, och ha 4 timmar kvar till ankomst. Men jag ar fortfarande kvar i Gokarna, detta pa grund av att vi missa taget som skulle ga 0043 inatt.
Vi har spenderat de senaste tva dagarna pa Cudley Beach och ahft ett fortsatt roligt beach liv, sanden pa Cudley beach var nog den finaste sand jag satt nastan som man gick pa mjol.

Vi tog i alla fall en riksha klockan 2300 igar for att aka till stationen. Hyfsat god tid och inga bekymmer. Dock var riksha resan en berg och dalbana, och ett tag nar vi susade genom natten pa sma landsvagar trodde vi att han tankte kidnappa oss. Men sa var inte fallet som tur var utan vi kom fram till stationen. Dar satte vi oss ner for att vanta pa taget som man alltid gor. Nar vi vantat ungefar en timme, kommer en stationsansvarig fram och undrar vart vi ska. Vi sager att vi ska till Kochin i Kerala och han tittar fundersamt pa oss, och star och tanker en stund. Han ber om att fa titta pa var biljett, och efter en narmare granskning sager han att vi ar pa fel station. Det ar stationen efter som vi ska hoppa pa taget eftersom att taget in stannar pa Gokarna Road Station.
Exakt det man ville hora, dock ar denna tag vard valdigt snall och hjalpsam och vi far tillgang till ett jatte fint vilorum pa stationen och far sova dar i 5 timmar for 6 kroner per person. Han sager ocksa att vi kan aka med ett tag klockan 1430 idag, vilket vi forhoppninsvis ska gora om det nu finns plats. Han ska ha reserverat platser at oss men eftersom vi inte hade tillrackligt med pengar da kunde vi inte kopa biljetten.

Sa nu sitter vi inne pa ett internet Cafe och vantar pa att ta oss ut till stationen igen. Precis varit och tagit ut pengar. Forhoppningsvis far vi bokad platser, annars far vi ta oreseverat och trangas med andra Indier i 14 timmar. I vilket fall som helst avloser aventyren varandra, och nu kanns det verkligen som man ar pa resande fot.

Forhoppningsvis kommer vi att komma till Kochin imorgon, dar vi nog kommer gora lite sightseeing for att sedan ta oss ner till The Backwaters och aven ha lite Beach life i Kovalem.

I am now living in the WILD.


/// Philip

Lite Bilder nedan, En Apa jag traffa pa, en thali som vi kakat minst en om dagen nastan och lite strand och skolbarn



3 kommentarer:

  1. Hej Philip! Nu äntligen har jag kommit in på bloggen och kunnat läsa om din resa. Låter spännande. Hoppas allt är bra med dig. Kram Gerd

    SvaraRadera
  2. Phille i halsband, new style ;) Snygg som vanligt i alla fall. Pussar pa dig

    SvaraRadera
  3. fint halsband:)<, men hur tog ni den bilden op havet , fög ni elr var det på ett berg elr?:)<33, puss/ Jossan och pappa<3

    SvaraRadera