söndag 17 maj 2009

19 veckor, 136 dagar, 7 par flippflopp, 5 lander, 5 huvudstader och en massa fina minnen senare.

Har alltsa anlant till Bangkok nu efter ytterligare en nattligbussfard mellan Vientiane och Bangkok. Anlande till Bangkok klockan 5 pa morgonen igar. Valdigt trott checkade jag in pa mitt gamla hotell. Det ar skont att jag varit har inne borjar nastan kanna mig hemma. Dock lite trist att med ge att den plats jag spenderat mest tid pa ar Bangkok. Detta besoket har handlat om en sak igentligen att kopa pa sig de sista olika sakerna har i Bangkok och fylla resvaskan till max. Sa igar bar det av till MBK det stora shoppincentret ytterligare an gang. Dar lyckades jag finna det jag ville ha. Resterande tiden har jag spenderat runt pa Khosan Road. Min sista dag har endast handlat om att vila upp mig lag vid poolen pa lyxhotellet Buddy Lodge 5 timmar och lyckades fa nagra sista soltimmar innan regnet helt tog over. Dar efter ha jag aven tagit en Thai massage och njutit av Pad Thai och thailandsk ol for sista gangen.
Det ar valdigt svart att beskriva hur det kanns just nu, det ska bli sa skont att komma hem men det kanns aven konstigt att komma hem nu efter 19 veckor. Det ar med lite pirr i magen som jag kommer att lyfta fran thailandsk mark.
Jag hoppas att fa ser er alla dar hemma nar jag kommer hem. Detta blir det sista blogginlagget pa icke svenskmark, och jag har funnit det valdigt roligt att skriva om min aventyr och hoppas att aven ni har funnit mina inlagg inressanta och att ny har statt ut med mina stavfel.
I am now coming back from the WILD.

// Philip

Citerar Mark Twain ytterliggare en gang, det passar sa bra.
" Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

torsdag 14 maj 2009

Gratis boende i Vientiane, Galet festande i Vang Vieng och lugnet i Luang Prabang

Det blev ett langt upphall mellan blogg inlaggen, mest beroende pa att dator tillgangen inte varit som bra den senaste veckan och de som funnits har varit valdigt dyra. Sen ville jag uttnyttja den sista tiden.
Sa vad har hant sedan mitt senaste inlagg, jo jag har rort mig upp fran Vientiane och sedan tillbaka till Vientiane nu igen idag.
Jag, Rasmus och Hila kom att stanna 4 dagar i Vientiane, da vi bade i ett mindre bra rum till en borjan men vi fick sedan kontakt med Peter, pappas gamla van, som har bor har i Laos. han var mycket snall och lat oss flytta in i hans lilla gaststuga i tva dagar. Rasmus var sjukt glad over att fa laga mat for forsta gangen sedan han akte hemmifran. Det var aven skont att kanna att man var i ett hem istallet for alla dessa guesthouse. Det blev aven lite sightseeing genom att vi hyrde cyklar och cyklade runt i staden.

Peters fina hus
Vi lamnade sedan Peter och Vientiane for att be ge oss mot Vang Vieng. En mindre stad som ligger vid en flod 170 mil fran Vientiane. Vang Vieng har gjort sig kant for en sak bland Backpackers kretsar, och detta ar det som kallas tubing. Vilket ar att man hyr en badring, tar sin badring och aker upp langs floden. Langs med floden ligger det sedan olika barer, sa man aker mellan dessa olika barerna gor ett stopp for en ol eller tva forsatter sedan till nasta. Alla dessa barerna har ocksa sina olika linbanor och svingar. Som man hoppar upp i och svingar sig ut i floden. Later det galet, det var galet. Men valdigt roligt och man traffa valdigt manga trevliga manniskor. Runt om Vang Vieng finns det aven en del grottor, sa vi hyrde cyklar avne har och cyklade till en av dessa. Tillsammans med var guide klattrade vi in i grottan, en kul upplevlese att krypa runt dar i morkret endast vi 4. Det fanns aven en lagun inne i grottan som vi tog en simtur i, lite annorlunda att simma runt inne i en grotta. Dock var det helt klart tillrackligt att vara dar 4 dagar och vi lamnade Vang Vieng for att ta oss vidare till Luang Prabang.



Rasmus och jag inne i grottan

En av de mindre svingarna

Bussen som vi tog dit fran Vang Vieng till Luang Prabang var fantastisk, langs serpentinvagar upp och ner for de hoga bergen. Utsikten var helt enorm. Luang prabang som har blivit en World Heritage Sieght, har en valdigt lugn atmosfar. Det finns valdigt manga tempel och overallt vandrar buddistiska munkar i sina oranga drakter. Naturen runt om staden ar aven den fantastisk och det var skont att komma till en lugn stad efter Vang Vieng. Sa jag spendera mina sista dagar tillsammans med Rasmus och Hila, innan det var dags att lamna Luang Prabang igar, for att borja min resa tillbaka till Sverige. En resa innhallandes 2 nattligabussresor, 3 flygplan samt tva huvudstader. Kandes konstigt att lamna Rasmus efter att ha varit med honom sa lange och det ar svart att forsta att jag snart ska vara hemma. Sa jagborjade med att ta bussen i natt tillbaka till Vientiane, och kommer att aka harifran till Bangkok ieftermiddag. Sa kommer jag stanna dar over helgen for handla lite klader och andra saker, aven dags fopr en klippning av haret. Sedan pa Mandag blir det fligth hem, kommer antagligen att skriva ytterligare ett inlagg innan jag flyger gar hem.

Utsikt fran bussfarden
Precis utanfor centrala Luang Prabang
Vatten fall utanfor Luang Prabang

Annars sa ses vi snart dar hemma, hoppas pa fint vader sa jag inte far en kold shock.


// Philip


















måndag 4 maj 2009

Halong Bay och bussresa till Vientiane, Laos.



Efter nagra sega dagar i Hanoi, med sjukdom sa lamnande vi Hanoi for att besoka det kanda Halong Bay som ligger en bit utanfor Hanoi. Dit akte vi pa en for bokad ur vilket var att vi akte och ahde tva dagar och en natt i Halong bay. Det var otroligt skont att komma ut pa havet och dessa branta bergen som ligger dar ute i vattnet ar maktiga och fantastiska. Dock forstor alla dessa turistbatar som finns i omradet samtidigt nastan hela upplevelsen vilket ar lite trakigt. Jag och Rasmus reser nu tillsammans med Hila som kommer fran Israel men uppvuxen i USA. Sa efter en natt pa baten gav vi oss tillbaka till Hanoi for att ta bussen till Laos. Vi kom precis tillbaka sa att vi kunde ta bussen vid 1700. Vi hade alla tre forberatt oss pa att denna farden skulle bli sjukt jobbig. Overallt pa internet berattar folk om vilken mardrom de 24 timmarna skulle vara. Sa val forberedda pa detta klev vi pa bussen, men det kom att visa sig att det inte var sa farligt det tog endast 16 timmar och det enda som var lite krangligt var gransovergangen klockan 0700 pa morgon. Vi hade lite for lite pengar till Visat men det loste sig, vilket var skont.


Sa vi kom till Laos och huvudstaden Vientiane nu i formiddes, hittade ett hotellrum efter att ha letat en bra stund. Tyvarr inte samma standard som i Vietnam, vilket ar trakigt. Lite mer som Indien fasst det ar dyrare, vi hoppas pa att kunna byta rum imorgon till ett battre och billigare.
Sen har jag nu kommit in pa mina sista tva veckor av mitt resande, vilket bade ger en kansla av panik om jag kommer att uppleva allt jag vill men det kanns aven mycket skont att jag kommer komma hem snart, for det ar faktiskt en del saker som jag saknar dar hemma. Sa den 18 maj om allt gar som det ska kommer jag att landa pa Arlanda.
Men nu blir det Laos i tva veckor och vi kommer antagligen att stanna har i Vientiane i tre dagar innan vi ror oss upp mot norr och Vang Vieng.
Hade bra dar hemma, sa ses vi om tva veckor.
// Philip