söndag 29 mars 2009

Gamla Vanner i Bangkok och pa Ko Chang

Antligen efter tva dagars vantade ensam i Bankok kom Filip, och dagen efter honom kom Rasmus och hans kompis Hanna. Vi hade tva trevliga dagar i Bangkok, dar vi akte och titta pa Grande Palace och nar Vickan och hennes tva kompisar kom pa mandagen. Akte vi en valdigt fin bat tur langs floden som finns i Bangkok. Det var valdigt trevligt att se Bangkok fran den floden, eftersom att man fick en mycket battre overblick.
Vi lamnande Bangkok pa tisdagen efter att jag da befunnit mig i denna huvudstad i over en vecka. Vi akte da till den plats dar jag befinner mig nu. Namligen Ko Chang, en mycket fin o. Dar vi bor pa ett valdigt fint hotell, med pool och frukost. Riktigt avslappnande ar det och vi har darfor inte rort pa oss, forutom den snorkeltur som vi gjorde runt oarna utanfor Ko Chang.
Det kommer dock bara av till Kambodja pa tisdag, eftersom att mitt visum till thailand gar ut pa onsdag. Sa darfor blir det Kambodja i alla fall tva veckor innan det bar av mot Vietnam.
Det kanns spannande att byta land och kanske lamna det sa vasterlandska Thailand och besoka Kambodja istallet.
Ni far hade sa bra dar hemma, och jag hoppas ni far en trevlig Pask.
// Philip











fredag 20 mars 2009

En gungande bat och En Storstad

Efter att ha velat fram och tillbaka om vilken dag som vi skulle aka till Bangkok blev det tillslut att vi akte fran Koh Samui sondagen den 15 mars. Detta genom att aka forst bat och sedan buss. Dagen som vi akte blev det ovader och grovsjo. Baten som vi akte med i 4 timmar gungade kraftigt. Manniskor spydde ner hela dacket och bord lossnade fran sina fasten. Det var faktiskt ratt tuff resa. Men efter att ha uthardat de 4 timmar kom vi fram till fast mark och kunde dar hoppa pa bussen till Bangkok. Vi kom fram till Bangkok klockan 0400 pa morgonen. Vi hade redan bokat ett hotel pa Ko San Road, som ar en av de turistiga gatorna i Bangkok, dar alla tursiter nastan alltid hamnar. Har finns en del olika hotell i olika prisklasser, vi valde att boka in oss pa ett av de lyxigare hotell, for att Amelie och Johanna skulle ha mojlgihet att fa nagra fler soldagar vid poolen innan de awkte hem. Hotellet hette Buddy Lodge och var faktiskt riktigt fint med stor fin pool pa taket och en fantastisk frukost buffe. Det var helt klart vart att betala dubbelt sa mycket an vad min dagliga budget var for detta rummet. Bara for att fa ha lite lyx for en gangs skull.
De forsta dagarna i Bangkok sa besokte vi den sovande buddha. En buddha i guld som ar 46 meter lang en gigantisk pryl. Efter detta blev det shopping i tva hela dagar, bade bland alla de plagiat standen som finns pa ko san road samt pa ett av de storre shoppingcentren kallat MBK. MBK 6 vaningar av massa affarer, dar du kan hitta allt fran plagiat jeans av mycket bra kvalite till sangar och andra mobler.
Till MBK akte vi taxi, och forsta gangen vi hoppa in i taxi, sa satte jag mig dar fram och taxi chafforen borjade att skratta. Det fanns inget stop och jag, Amelie och Johanna borjade ocksa skratta. Det fanns inget stop. Det han skratta av forstod vi inte riktigt men vi tror att det var pa grund att vi sa att vi ville ha taxameter. Fasst jag forstar inte riktigt det roliga i det.
Andra gangen vi skulle aka taxi sa satte jag mig ater igen i framsatet. Denna gangen ville taxi chafforen ha hjalp med att lara sig engelska. Han hade en enkel engelsk version av Gullivers resor, i denna hade han strykigt under en massa ord, sa ville han att jag skulle lara honom att uttala dessa. Sa det blev att jag under taxituren fick agera engelska larare at var taxichaffor. Jag kan saga sa har mycket att de ar inte sa bra pa att utala r. Jag forsokte lara honom att saga crime men han uttala det clime hela tiden. R blev ett L. Forhoppningsvis larde han sig nagot och vi fick en mycket underhallande taxitur aven denna gangen.
Igar var sa dags for Amelie och Johanna att aka hem. Efter att de hallt pa att packa om flera ganger for att inte fa nagon overvikt, var de redo att lamna Thailands huvudstad efter att varit ivag hemmifran i tva manader. Kvar blev jag, och for forsta gangen skulle jag befinna mig sjalv pa min resa, dock endast i tva dagar eftersom att Filip Erhardt kommer imorgon. Det kanns dock sjukt jobbigt att annu en gang saga hejda till Amelie och veta att jag ska vara borta 11 veckor till fran henne.
Jag checkade ut fran hotellet eftersom att jag levt lite over min budget den senaste tva veckorna och flyttade en bit bort fran ko san road, in till ett singelrum med en av de hardaste sangarna jag sovit i under resan. Darfor flyttade jag till ett annat lite dyrare rum idag, for att stanna dar tills filip kommer imorgon.
Nar han och Rasmus kommit kommer vi att stanna i Bangkok nagon dag till, dock kanner jag mig redo att lamna sa fort som mojligt, det kommer antagligen bli sa att vi aker till Ko Chang en o nara Kambodjanska gransen Eftersom att jag bara har visum i lite mindre an tva veckor till och maste darfor lamna landet, och da blir det antagligen Kambodja som blir nasta land.
Alone in the city of Bangkok
// Philip

Koh pan ngan och Koh Samui

Far bli lite uppdateriing nu, varit daligt med det den senaste tiden. Ville dock spendera sa mycket tid jag kunde med Amelie innan hon akte hem.
Det blev alltsa Full Moon Pary pa Koh pan ngan, tva dagars af valdigt hart festande till klockan 6 pa morgonen. Sjukt roligt att befinna sig pa dessa stranderna med sa mycket folk.
Kul var det ocksa att jag motte upp Jocke, Olle och Gurra(gamla polare fran Forslov) samt Cilla(klasspolare fran Procivitas) och hennes kompis Lina. Dessa tva festade vi med under de tva Full Moon kvallarna.
Hade dock lite otur pa sjalva Full Moon kvallen, de har ett flertal eldshower pa dessa festerna, jag skulle ga narmare for att se, hur duktiga de var. Det jag inte sag var att det i sanden lag en glodande metalring, som de precis haft i sin eldshow. Denna metalring fastna mellan min fot och min flipflops. Det gjorde svin ont och jag fick en stor blasa langs med hela foten. Jag fick upp och linda foten, pa med en plastpase och sen tillbaka till festen. Det ar inte varje dag som man ar pa Full Moon sa ville inte missa det. Det blev sedan till att linka runt i en vecka, men nu har det lakt riktigt bra. Vilket ar skont.
Dagen efter Full Moon valdigt slitna efter tva dagars festande, var det dags for mig, Amelie och Johanna att rora oss vidare. Nasta destination var Koh Samui en timme med bat fran Koh Pan Ngan. Koh Samui ar en av de storsta oarna i Thailand, vi hade hort att detta skulle vara en trevlig o. Vi akte till Lamai och forsokte dar hitta ett bra hotell, dock fanns dar inget som var i var prisklass som var bra. Mycket besvikna tog vi in pa ett hotellrum och alla hade vi samma tanke vi ville bara fran Lamai. Detta pa grund av att det kandes som vi kommit till en stor turisthala med tatuerade gubbar i 40-60 ars aldern, som alla var tillsammans med alla de unga sma thailandska flickorna som fanns bland alla barerna. Jag fick en valdigt dalig kansla av Lamai.
Darfor fick jag ett uppdrag dagen efter att finna ett stalle som vi kunde stanna pa ett langre tag, som inte var fullt charterresernarer och dessa gubbar. Jag hyrde en moped och fan efter nagra timmar Buddha Beach, en strand som var betydligt lugnare an Lamai och en fin liten bungalow 10 meter fran havet.
Har stannade vi i 3 natter, var av Amelie var sjuk alla dessa vilket inte var sa roligt eftersom att de var hennes sista soldagar.

Efter 4 dagar p Koh Samui var det dags att rora pa sig, det var dags att aka till Bangkok igen....




//Philip

måndag 9 mars 2009

Ett nytt land, tva nya platser och ett nytt umgange.






Befinner mig nu pa Koh pan gang i Thailand. Denna on besoker igentligen for en grej att ga pa Full moon party tillsammans med 15000 andra. Ska bli riktigt najs. Det kanns verkligen att man har bytt land Indien och Thailand ar valdigt olika. har ar sa rent pa gatorna och valdigt manga svenskar overallt, kanns som man kommit hem.






Var valdigt skont att fa traffa Amelie nu ocksa efter att ha varit borta fran henne i 2 manader.





Sa nu har jag alltsa lamnat Rasmus for 2.5 vecka och sa blir det Amelie och Johanna under denna tiden.





Innan Koh pan ngang var vi pa Koh Tao dykar on. Den var fantastiskt fin och det var gott att komma till stranden igen efter oknen i Indien. En valdigt fin o med fina vatten och vi akte ut pa en snorkling tur under en dag. Kandes verkligen som att simma runt i ett akvarium.










Blir nog lite mindre uppdateringar, det ar ju sa dyrt i detta landet om man jamfor med Indien. Har faktiskt lite svart att anpassa mig.




Men ni far hade det sa bra dar hemma.


/// Philip